Petició de mediació

Aquesta petició pertany a totes les persones que s’hi adhereixin. No té cap finalitat ni política ni lucrativa, sorgeix de l’aposta pel diàleg per resoldre els conflictes que ens afecten. Per tant si hi esteu d’acord, la podeu copiar, difondre i/o acompanyar d’allò que més us ressoni, és vostre!

Davant els fets dels darrers dies a Catalunya, els professionals que ens dediquem a la mediació i a la gestió de conflictes, hem  decidit  pronunciar-nos per demanar un procés de negociació i/o de mediació entre el govern català i espanyol i/o ajudar al seu desenvolupament, a través de les eines amb les que treballem cada dia, per, primer evitar nous episodis de violència; segon, reduir la tensió i, tercer, obrir vies i espais per a la resolució aquest conflicte.  

Cadascú, des del seu àmbit de la mediació, presenciem cada dia com conflictes que semblaven irresolubles, troben sortida quan les parts accepten participar en aquest procés de Resolució de conflictes.

És responsabilitat dels governants fer tot el possible per a que els conflictes no tinguin conseqüències negatives. Tot conflicte és una oportunitat per a construir nous escenaris de relació dels quals tots poden sortir beneficiats.

Amb la convicció que les eines de la mediació i la gestió de conflictes poden donar sortida a aquesta situació, emplacem als governs espanyol i català a obrir i mantenir contactes per a la negociació del conflicte amb l’ajuda si és necessària de mediadors que puguin facilitar aturar l’actual escalada del conflicte i un solució acordada entre les dues parts.

Si estàs d’acord amb aquesta petició, adhereix-te!

Envia’ns un correu a ara@peticiomediacio.com

i/o deixa un comentari!

135 pensaments sobre “Petició de mediació”

 1. M’hi adhereixo. I tant! Crec fermament en la mediació per a la resolució de conflictes i per enfortir la cultura de Pau enfront de la violència. Gràcies!

 2. Me diero, para parar estas agresiones ha la población, de forma indiscriminada e indescriptible. Y que triunfe la paz y la democracia. Y no se prostituya la palabra por libertad de expresión limitada.

 3. M’adhereixo!
  Ni les fronteres o els murs són la solució, ni la violència acaba amb les idees.
  El diálogo, la buena voluntad y el respeto mutuo son las herramientas que construyen la paz.

 4. Estoy de acuerdo con la petición. Pero pedir mediación sin poner la petición en los dos idiomas oficiales presentes en el conflicto cuando hay uno que hablamos todos, me parece muy excluyente. El diálogo se hace desde el reconocimiento al otro h para eso el otro tiene que entender lo que está escrito. Me parece de una torpeza increíble y ganas de echar más leña al conflicto. No cuesta nada escribir en ambas lenguas.

  1. Estoy de acuerdo con la mediación.
   Agradezco que también tu estés de acuerdo. No creo que las personas impulsoras de esta propuesta tengan ningún ánimo excluyente. Lo vivo com un grito de socorro que nos sale des de el fondo del alma y en nuestro idioma matrno. Me sumo a la propuesta desde la angustia de haber sido menospreciado y humillado durante años y ahora pisoteado. Sea bienvenida tu aportación y sugerencia para los dos idiomas.

  2. La petición esta en los dos idiomas, una en peticiomediacio.com y otra en peticionmediacion.com.
   En breve tendremos más idiomas, gracias!!

 5. Me sumo. Sería buena idea que el texto se pusiera en castellano también, para que lo entiendan bien los que no hablamos catalán. Y para más apoyos, en inglés y francés.

  1. La petición esta en los dos idiomas, una en peticiomediacio.com y otra en peticionmediacion.com.
   En breve tendremos más idiomas, gracias!!

 6. Disposats a dialogar, entendre, pactar, escoltar, cedir si cal, perdre alguna cosa cosa i guanyar tots? jo si !!!
  Dispuestos a dialogar, entender, pactar, escuchar, ceder si es necesario incluso perder alguna cosa y ganar todos ? Yo si

 7. la petició és totalment correcta i desitjable.

  tinc una pregunta
  Quí promou aquesta petició?
  No veig cap grup, entitat o persona que la signi

  1. Aquesta petició pertany a totes les persones que s’hi adhereixin. No té cao finalitat ni política, ni lucrativa, sorgeix de l’aposta pel diàleg per resoldre els conflictes que ens afecten. Per tant si hi esteu d’acord, el podeu copiar, difondre i/o acompanyar d’allò que més us ressoni, és vostre!!

 8. M’hi adhereixo. Temps de diàleg, de respecte, de reconeixement, de noves solucions…noves mirades.M’adhereixo a generar confiança i obrir un nou camí per al benestar de tots i per a tothom.
  Judith Esparrica.Mediadora.

 9. M hi adhereixo. Necessari dialeg amb respecte, escolta activa i empatia. Hem de guanyar tots!!! Ànims!!! L aconseguirem!!!

 10. Molt d,acord sobretot per facilitar que la veu de totes les persones oblidades d,aquest país siguin escoltades abans de prendre decisions precipitades

 11. M’hi adereixo.

  SEMPRE, cal trobar espais pel diàleg on tot es pugui parlar, on trobar punts de confluència davant la discrepància, amb respecte, tolerància, empatia i sobre tot escoltant.

 12. M’adhereixo, cal treballar i establir ponts de comunicació i la mediació com les diferents tècniques de la resolució de conflictes.

 13. M’adhereixo com a professional i amant al mateix temps de la mediació. Sens dubte aquesta pot ser la via probablement efectiva per a resoldre el conflicte. Això si, amb un tercer imparcial i que actuï amb molta neutralitat… aquesta part pot ser la més complicada, la recerca d’aquest tercer.

  Adherida a la petició, bona iniciativa!

 14. Jo també m’hi adhereixo! La única manera que aquesta situació acabi bé és mitjançant el diàleg i buscant solucions constructives.

 15. M’hi adhereixo a aquesta iniciativa tan necessària. El diàleg, en la seva amplitud de la paraula, és una eina molt poderosa. Gràcies per fer-la viable. ¡Sumemos!

 16. Hola, soc antropoleg, he estat treballant molts anys sobre tecniques de resolucio de conflictes als barris periferics de barna, especialment entre families d’origens diferents (catalans castellans gitanos etc). Crec que com a estudiosos de la cultura i les identitats els i les antropologues ens hem de sumar a imaginar una sortida pacifica i una societat diferent, si es que hi ha realment la possibilitat de redefinirla; i sobretot pel que fa a les relacions que li diuen ‘etniques’. Ja em direu.

 17. Buen día,

  Me sumo a la petición de mediación entendiendo que ésta requiere la aceptación de principios democráticos, igualdad y respeto mutuo.

  En palabras del periodista Pere Cardús:

  “La mediació no és pas un mecanisme per a tornar enrere, sinó per a desencallar algunes coses. Els experts en mediació són experts a ‘resoldre’ conflictes, no pas a eternitzar-los.”

 18. M’hi adhereixo, es clar que si! Si no es mitjançant el dialeg no veig cap altra sortida bona perambdues parts, la cosa esta anant ja molt lluny

 19. M’ hi adhereixo:
  La millor solució a un conflicte és que les dues parts en conflicte surtin guanyant (guanyar versus guanyar).

 20. Very efficiently written information. It will be beneficial to everyone who employess it, including myself. Keep up the good work for sure i will check out more posts. fekdecdedkfcdbkc

 21. Oh my goodness! an amazing article dude. Thanks Nonetheless I am experiencing issue with ur rss . Dont know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx kafbdeedfcdefkbk

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *